Yritys

Hirsitikka Oy

Käsinveistetty hirsitalo, joka kestää aikaa ja katsetta

Hirsitikka rakentaa artesaanien tapaan kunnianhimoisin tavoittein arvokohteita: julkisrakennuksia, hirsitaloja, hirsisaunoja ja hirsihuviloita, jotka pysyvät ryhdikkäänä sukupolvelta toiselle. Valitsemme raaka-aineet erityisen huolellisesti. Puuta muokataan harkiten, puun luonnollista muotoa kunnioittaen, jotta käsityönä veistetystä hirsitalosta tulisi persoonallinen. Hirsirakennus on hiiltä sitova ekologinen perintökohde seuraaville sukupolville.

Hirsiveistämö kokonaisuudessaan on perheyritys, joka on perustettu vuonna 2008. Olemme Suomen Hirsitaito ry:n jäsen sekä hirsirakentajien kansainvälisen yhdistyksen, ILBA:n jäsen.

Timo Aro-Heinilä, VTM, Hirsimestari

Hirsimestari Timo Aro-Heinilä, VTM, on omistautunut parhaimman mahdollisen laadun ja arkkitehtuurisen muotokielen tavoitteluun.

Hänen toiveenaan on saada tehdä rakennustaidetta, joka kestää aikaa etenkin teknisesti. Sen vuoksi veistämme ainoastaan kuivasta ylijäreästä kuivasta männystä, jota löytyy varastoistamme jatkuvaan tarpeeseen.

Timo haastaa kaikki hirsirakennuksesta unelmoivat ja niitä suunnittelevat arkkitehdit luomaan uutta muotokieltä tulevaisuuden artesaanirakentamiseen. Hirsi taipuu osaavissa käsissä ennakkoluulottomiin ratkaisuihin.

Hanna Aro-Heinilä, Toimitusjohtaja

Hanna Aro-Heinilä, toimitusjohtaja, huolehtii yrityksen markkinoinnista, viestinnästä ja työskentelee taustavoimana, jotta hirsiveistämön rattaat pyörivät ja kehikot lähtevät hyvin valmisteltuina matkaan. Hanna on kansainvälisesti orientoitunut ja monipuolisesti kouluttautunut viestinnän ja brändäämisen ammattilainen, jolla on 2o vuoden kokemus yrittäjyydestä.

Hirsitikan lisäksi Hannaa työllistää kulttuurialan yritys Archaic Art & Design Oy.

Naantalin saaristo toimintaympäristönä

Ympärillä oleva tiimi koostuu kaiken kaikkiaan 5-8 ammattilaisesta sesongista riippuen: suunnittelusta raakapuun käsittelyyn ja hirsitalojen pystytykseen.  Toisinaan yrittäjäpariskunnan kolme poikaa touhuavat veistämöllä myös. Kaikki tapahtuu yli 800 m2 hirsirakenteisessa Ateljeessa, jossa on siltanosturi ja Wood-Mizer vannesaha. Tervetuloa tutustumaan upeassa Naantalin saaristossa sijaitsevaan veistämöömme!

Kerro visioistasi meille. Ota yhteyttä 050 5700 491 (Timo), 040 590 5379 (Hanna) tai hirsitikka@gmail.com

Hirsitikka Mediassa

Rannikkoseudun sanomat 2023

Kotiliesi 2018

Tilaa Hirsi Arkkitehtuurin Alkuaineena -kirja