Yritys

Hirsitikka Oy

Käsinveistetty hirsitalo, joka kestää aikaa ja katsetta

Hirsitikka Oy on Naantalin Livonsaarella toimiva hirsitaloihin erikoistunut perheyritys, joka on perustettu vuonna 2008. Olemme Suomen Hirsitaito ry:n jäsen sekä kansainvälisen hirsirakentajien, ILBA:n jäsen. Hirsitikka omistautunut rakentamaan käsityöläisen kunnianhimolla arvokohteita: julkisrakennuksia, hirsitaloja, hirsisaunoja ja hirsihuviloita, jotka pysyvät ryhdikkäänä sukupolvelta toiselle. Puun luonnollista muotoa kunnioitetaan ja puuta muokataan harkiten, jotta käsityönä veistetystä hirsitalosta tulisi persoonallinen, hiiltä sitova ja ekologinen perintökohde seuraaville sukupolville.

Jokainen käsinveistetty hirsitalo veistetään katetussa tilassa, Ateljeessa. Hirsirakennus saa myös tekijänsä signeerauksen: messinkisen kyltin, jossa on rakennuksen veistonumero, veistovuosi ja Hirsitikan logo. Seuraavaksi valmistuvaa 50. kehikkoa tullaan juhlimaan näyttävästi!

Naantalin Asuntomessut areenana

Tervetuloa tutustumaan Naantalin asuntomessuihin vuonna 2022. Hirsitikka Oy on tarjolla yhteistyökumppaniksi käsinveistetyn hirsitalon, terveen sisäilman, ekologisuuden, suomalaisen puun ja pihkantuoksun ystäville. Nämä arvot istuvat juuri Naantalin Asuntomessujen teemoihin täydellisesti.

Tutustu Naantalin Asuntomessuihin täällä!

Tehdään Naantalin Asuntomessuista näyteikkuna suomalaiselle artesaanirakentamiselle, joka taipuu myös moderniin ilmeeseen! Ota heti yhteyttä, niin lähdetään suunnittelemaan upeaa taidonnäytettä messuvierailijoiden ihasteltavaksi! Neuvotteluja käydään, mutta tällä hetkellä sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu, joten olemme avoinna sopimuksille. Puuta on hankittu varastoon jo valmiiksi, jotta ne ehtivät kuivua hyvissä ajoin ennen Asuntomessurakennusten veistoajankohtaa. Hirsitikka Oy tulee sitoutumaan vain yhteen messukohteeseen.

Etsitkö hirsitalollesi korjausrakentajaa?

Hirsitikka on keskittynyt valmistamaan pelkästään uusia käsinveistettyjä hirsitaloja. Mikäli etsit korjausrakentajaa, suosittelemme etenkin Varsinais-Suomen alueella ottamaan yhteyttä Restart Oy :n ammattilaisiin.

Ota yhteyttä

”Tärkeimmät työkalut hirrenveistossa ovat moottorisaha, kourukirves ja puukko. Kaarevat muodot ovat minun juttuni. Abstraktin taiteen keinot ovat kaipaamani lisämauste perinteiseen hirsitalorakentamiseen. Valmis hirsitalokehikko koostuu toisiinsa limittyvistä sommitelmista. Se soi uljaasti kun kaikki on kohdallaan.”

Kerro millaisesta käsinveistetystä hirsitalosta sinä unelmoit. Ota yhteyttä 050 5700 491 (Timo), 040 590 5379 (Hanna) tai hirsitikka@gmail.com