Yritys

Hirsitikka Oy

Käsinveistetty hirsitalo, joka kestää aikaa ja katsetta

Hirsitikka Oy on Naantalin Livonsaarella toimiva hirsitaloihin erikoistunut perheyritys, joka on perustettu vuonna 2008. Olemme Suomen Hirsitaito ry:n jäsen sekä kansainvälisen hirsirakentajien, ILBA:n jäsen. Hirsitikka omistautunut rakentamaan käsityöläisen kunnianhimolla arvokohteita: julkisrakennuksia, hirsitaloja, hirsisaunoja ja hirsihuvioita, jotka pysyvät ryhdikkäänä sukupolvelta toiselle. Puun luonnollista muotoa kunnioitetaan ja puuta muokataan harkiten, jotta käsityönä veistetystä hirsitalosta tulisi persoonallinen, hiiltä sitova ja ekologinen perintökohde seuraaville sukupolville.

Käsinveistetyt hirsirakennukset syntyvät sisätiloissa, Ateljeessa. Jokainen hirsirakennus saa tekijänsä signeerauksen: messinkisen kyltin, jossa on rakennuksen veistonumero, veistovuosi ja Hirsitikan logo. Lähivuosina valmistuvaa 50. kehikkoa tullaan juhlimaan näyttävästi!

Naantalin Asuntomessut areenana

Tervetuloa tutustumaan Naantalin asuntomessuihin vuonna 2022. Hirsitikka Oy on tarjolla yhteistyökumppaniksi käsinveistetyn hirsitalon, terveen sisäilman, ekologisuuden, suomalaisen puun ja pihkantuoksun ystäville.

Tutustu Naantalin Asuntomessuihin täällä!

Tehdään Naantalin Asuntomessuista näyteikkuna suomalaiselle artesaanirakentamiselle, joka taipuu myös moderniin ilmeeseen! Ota heti yhteyttä, niin lähdetään suunnittelemaan upeaa taidonnäytettä messuvierailijoiden ihasteltavaksi! Puuta on hankittu varastoon jo valmiiksi, jotta ne ehtivät kuivua hyvissä ajoin ennen Asuntomessurakennusten veistoajankohtaa. Hirsitikka Oy tulee sitoutumaan vain yhteen messukohteeseen.

Ota yhteyttä

”Tärkeimmät työkalut hirrenveistossa ovat moottorisaha, kourukirves ja puukko. Kaarevat muodot ovat minun juttuni. Abstraktin taiteen keinot ovat kaipaamani lisämauste perinteiseen hirsitalorakentamiseen. Valmis hirsitalokehikko koostuu toisiinsa limittyvistä sommitelmista. Se soi uljaasti kun kaikki on kohdallaan.”

Kerro millaisesta käsinveistetystä hirsitalosta sinä unelmoit. Ota yhteyttä 050 5700 491 (Timo), 040 590 5379 (Hanna) tai hirsitikka@gmail.com