Yritys

Hirsitikka Oy

Käsinveistetty hirsitalo, joka kestää aikaa ja katsetta

Hirsitikka Oy on Naantalin Livonsaarella toimiva hirsirakennuksiin erikoistunut perheyritys, joka on perustettu vuonna 2008. Olemme Suomen Hirsitaito ry:n jäsen sekä kansainvälisen hirsirakentajien, ILBA:n jäsen.

Hirsitikka rakentaa käsityöläisen kunnianhimolla arvokohteita: julkisrakennuksia, hirsitaloja, hirsisaunoja ja hirsihuviloita, jotka pysyvät ryhdikkäänä sukupolvelta toiselle. Puun luonnollista muotoa kunnioitetaan ja puuta muokataan harkiten, jotta käsityönä veistetystä hirsitalosta tulisi persoonallinen. Hirsirakennus on hiiltä sitova ekologinen perintökohde seuraaville sukupolville.

Hirsimestari Timo Aro-Heinilä on omistautunut parhaimman mahdollisen laadun ja kiehtovan muotokielen tavoitteluun. Hänen toiveenaan on saada tehdä rakennustaidetta hirren luontaisesta muodosta ammentavalla kielellä.  ”Valmis hirsitalokehikko koostuu toisiinsa limittyvistä sommitelmista. Se soi uljaasti kun kaikki on kohdallaan.”

Jokainen käsinveistetty hirsitalo veistetään katetussa tilassa, Ateljeessa. Hirsirakennus saa myös tekijänsä signeerauksen: messinkisen kyltin, jossa on rakennuksen veistonumero, veistovuosi ja Hirsitikan logo. Keväällä 2021 juhlistimme Timon veistämää 50:ttä kehikkoa!

Kerro visioistasi meille. Ota yhteyttä 050 5700 491 (Timo), 040 590 5379 (Hanna) tai hirsitikka@gmail.com