Yritys

Hirsitikka Oy

Käsinveistetty hirsitalo, joka kestää aikaa ja katsetta

Hirsitikka Oy on Naantalin Livonsaarella toimiva hirsirakennuksiin erikoistunut perheyritys, joka on perustettu vuonna 2008. Olemme Suomen Hirsitaito ry:n jäsen sekä hirsirakentajien kansainvälisen yhdistyksen, ILBA:n jäsen.

Hirsitikka rakentaa käsityöläisen kunnianhimolla arvokohteita: julkisrakennuksia, hirsitaloja, hirsisaunoja ja hirsihuviloita, jotka pysyvät ryhdikkäänä sukupolvelta toiselle. Puun luonnollista muotoa kunnioitetaan ja puuta muokataan harkiten, jotta käsityönä veistetystä hirsitalosta tulisi persoonallinen. Hirsirakennus on hiiltä sitova ekologinen perintökohde seuraaville sukupolville.

Hirsimestari Timo Aro-Heinilä, VTM, on omistautunut parhaimman mahdollisen laadun ja kiehtovan muotokielen tavoitteluun. Hänen toiveenaan on saada tehdä rakennustaidetta hirren luontaisesta muodosta ammentavalla kielellä.  ”Valmis hirsitalokehikko koostuu toisiinsa limittyvistä sommitelmista. Se soi uljaasti kun kaikki on kohdallaan.”

Hanna Aro-Heinilä, toimitusjohtaja, huolehtii yrityksen viestinnästä ja työskentelee taustavoimana, jotta hirsiveistämön rattaat pyörivät ja kehikot lähtevät hyvin valmisteltuina matkaan.

Ympärillä oleva tiimi koostuu kaiken kaikkiaan 5-8 ammattilaisesta sesongista riippuen: suunnittelusta raakapuun käsittelyyn ja hirsitalojen pystytykseen. Hirsitikka on Hirsitaito ry:n aktiivinen jäsen.  Tervetuloa tutustumaan saaristossa sijaitsevaan veistämöömme!

Kerro visioistasi meille. Ota yhteyttä 050 5700 491 (Timo), 040 590 5379 (Hanna) tai hirsitikka@gmail.com