Laatu

Premium-laatuinen käsinveistetty hirsitalo

Kuuntelemme asiakasta

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Autamme tarvittaessa oman kumppaniverkostomme avulla rakennuksesi suunnittelussa ja lupa-asioissa. Luottamuksellisen suhteen syntyminen ja asiakkaan yksityisyydesta huolehtiminen on meille tärkeää. Pyrimme aktiivisesti ylläpitämään kommunikaatiota rakentajan ja muiden projektiin kytkeytyvien ammattilaisten kanssa. Muista, että on täysin mahdollista viedä rakennusprojekti loppuun luotettavasti ja aikataulussa.

Hirsiveistämön kapasiteetti

Tiloissamme pystyy veistämään jopa 500 neliöisen hirsirakennuksen! Kuivaa hirsiaihiota  on varastossa isompiinkin projekteihin, jotta asiakaan ei tarvitse odottaa hirsiunelmansa toteutumista ainakaan puun kuivumisen vuoksi.

Raaka-aineen merkitys

Hitaasti kasvanut mänty on edelleen suosituin hirsirakentamisessa käytetty puulaji Suomessa. Varastoissamme on kuivaa kotimaista mäntyhirttä heti valmiina käytettäväksi paksuusluokissa 300, 250 mm.

Kesällä 2019 vierailimme seitsemällä veistämöllä Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa. Vakuutuimme jättituijan (Western Red Cedar) erinomaisesta soveltuvuudesta hirreksi. Sen väri on syvän punainen, sydänpuussa on vaihtelevasti vaaleita ja tummia punaisen eri sävyjä. Jättituijan ominaisuuksiin kuuluu mm. erityisen pieni kuivumiskutistuma, huippuluokan lahonkesto ja miellyttävä tuoksu. Jättituijasta voimme valmistaa jopa 40 cm paksua ja noin 60 cm korkeata pelkkahirttä. Tämänkin raaka-aineen käyttömahdollisuus meillä on olemassa!

Aikataulut pitävät

Teemme hirsitalot valmiiksi hyvissä ajoin ennen sovittua pystytysajankohtaa. Koko veistämön kapasiteetti varataan projektianne varten siten, että laatu pystytään varmistamaan ja yllätyksiä ei tule.

Hirsiarkkitehtuurin mahdollisuudet

Hirrenveistomestarimme Timo Aro-Heinilä voi tehdä puusta melkein mitä vain. Esimerkiksi mikä tahansa nurkkatyyppi onnistuu, eikä sen tarvitse olla 90 asteen kulmassa. Kaarevat seinät ja puun luonnollisesta runkomuodosta rakennuksen muodon johtava viuhkaladonta , post & beam -ratkaisut sekä erikoisvaarnapalkit pitkiin ylityksiin ovat Timon erityisalaa.

Mittatarkkuus ja laatu

Käsityötaito ja liitoksien huolellinen toteutus ovat keskeinen osa Hirsitikan toimintakulttuuria. Kehikot veistetään 800 neliötä kattavassa Ateljeessa parhaimman laadun varmistamiseksi. Ennen veistoa kuivat hirret oikaisusahataan oikeaan paksuuteen Woodmizerin erikoisvannesahalla. Massiivisia hirsiä liikutellaan siltanosturilla. Itse veistotyö tapahtuu ketjusahojen, kirveiden ja talttojen avulla käsityönä. Salvokset viimeistellään valtavirrasta poiketen pikkutarkasti puukolla.

Kolmitasovaraus on Timon kehittämä menetelmä, jonka avulla lopulliset kuivumiskutistumat ennakoidaan hirsitalon veistovaiheessa. Menetelmä pienentää hirsien väleihin syntyviä rakoja. Menetelmän ansiosta voidaan suunnitella aiempaa suurempia tiloja, koska pitkien seinien pullistumistaipumus on otettu ennalta huomioon.

Vakiotoimitukseen kuuluu sileäpintainen käsityönä tehty konepiilutus hirren molemmin puolin ja perinteiset yhtenäisestä puusta tehdyt karat ovien ja ikkunoiden pieliin (T-profiili).