Laatu

Valmis konepiiluttu hirsipinta - aihiona vuosia taapelissa kuivunut mäntyhirsi

Timo Aro-Heinilä ja Peter Sperlich. Peterin veistämö käyttää etupäässä kuvassa näkyvää Western Red Cedaria. Veistämön tärkeimmillä markkina-alueilla Japanissa ja Saksassa WRC on erityisen arvostettua. Enderby, Brittiläinen Columbia. 2019.

Premium-laatuinen käsinveistetty hirsitalo

Meillä asioiminen on helppoa

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla, somessa tai puhelimitse. Autamme tarvittaessa rakennuksesi suunnittelussa ja lupa-asioissa. Luottamuksellisen suhteen syntyminen on meille tärkeää. Siksi pyrimme aktiivisesti ylläpitämään kommunikaatiota asiakkaan ja muiden projektiin liittyvien tahojen kanssa.

Raaka-aineen merkitys lopputuotteen laadulle on ensiarvoista

Suomessa mänty on edelleen suosituin hirsirakentamisessa käytetty puulaji. Varastoissamme on runsaasti kuivaa kotimaista mäntyhirttä heti valmiina käytettäväksi paksuusluokissa 30, 25 ja 20 cm.

Kesällä 2019 vierailimme seitsemällä veistämöllä Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa. Vakuutuimme jättituijan (Western Red Cedar) erinomaisesta soveltuvuudesta hirreksi. Sen väri on syvän punainen, sydänpuussa on vaihtelevasti vaaleita ja tummia punaisen eri sävyjä. Jättituijan ominaisuuksiin kuuluu mm. erityisen pieni kuivumiskutistuma, huippuluokan lahonkesto ja miellyttävä tuoksu. Jättituijasta voimme valmistaa jopa 40 cm paksua ja noin 60 cm korkeata pelkkahirttä.

Kehikko veistetään katon alla

Näin hirret eivät pääse sinistymään tai turpoamaan sateessa.

Aikataulut pitävät

Teemme hirsitalot valmiiksi hyvissä ajoin ennen sovittua pystytysajankohtaa. Aikataulu varataan siis tietoisesti selkeän väljäksi, jotta laatu pystytään varmistamaan ja yllätyksiä ei tule.

Hirsiarkkitehtuurin mahdollisuudet

Hirrenveistomestarimme Timo Aro-Heinilä voi tehdä puusta melkein mitä vain. Esimerkiksi mikä tahansa nurkkatyyppi onnistuu. Kaarevat seinät ja puun luonnollisesta runkomuodosta rakennuksen muodon johtava viuhkaladonta ovat Timon erityisalaa.

Mittatarkkuus ja laatu

Kolmitasovaraus on Timon kehittämä menetelmä, jonka avulla lopulliset kuivumiskutistumat ennakoidaan hirsitalon veistovaiheessa. Menetelmä pienentää hirsien väleihin syntyviä rakoja. Lisäksi se ratkaisee perustavanlaatuisesti ongelman, joka liittyy hirsiseinien pullistumiseen pitkällä aikavälillä. Vakiotoimitukseen kuuluu konepiilutus hirren molemmin puolin ja perinteiset yhtenäisestä puusta tehdyt karat ovien ja ikkunoiden pieliin (T-profiili). 

Käsityötaito ja liitoksien huolellinen toteutus ovat keskeinen osa Hirsitikan toimintakulttuuria. Kehikot valmistetaan uusimpien työmenetelmien ja työkalujen avulla. Silti esimerkiksi salvokset viimeistellään valtavirrasta poiketen pikkutarkasti puukolla.